Activity Stones Oy on alansa edelläkävijä erityisesti julkisen sektorin ennakoivaa asiakasohjausta ja päätöksentekoa tukevissa ICT-ratkaisuissa. Toimeksiantomme tulevat enenevässä määrin Suomen suurimmista kunnista.
Olemme olleet mukana monissa hankkeissa, joiden tavoitteena on ollut hankkia sekä yksilöä että organisaation päätöksentekoa tukevaa
hyvinvointitietoutta. Tutustu tällä sivulla referensseihimme sekä nuorten ja ammattilaisten kommentteihin. Mikäli kiinnostuit, ota yhteyttä ja pyydä tarjous omalle yhteisöllesi!
Nuorten kokemuksia hyvinvointikartasta
"On se mun mielestä [tarpeellinen] koska esim. mulle se oli ihan outoa saada kuulla itsestään jotain sellaista. Se auttaa tosi paljon.”
Referenssit
-
Hyvinvointikartasto (perheet, leikki-ikäiset, lapset, nuoret, nuoret aikuiset, ikäihmiset)
- Espoon kaupunki
- Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä (Eksote)
- Euran kunta
- Huittisten kunta
- Joensuun kaupunki
- Kouvolan kaupunki
- Laitilan kaupunki
- Lappeenrannan kaupunki
- Naantalin kaupunki
- Perusturvaliikelaitos OIVA
- Porin perusturvan yhteistoiminta-alue (NHK)
- Porvoon kaupunki
- Raision kaupunki
- Rauman kaupunki
- Rovaniemen kaupunki
- Sipoon kunta
- Säkylän kunta
- Ulvilan kaupunki
- Ylöjärven kaupunki
-
Hyvinvointikartasto (työikäiset)
- A & R Carton Oy
- Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä (Eksote)
- Hyvinkään kaupunki
- Jyväskylän kaupunki
- Kokkolan kaupunki
- Kuopion kaupunki
- Lahden kaupunki
- Oras Oy
- Porin lääkäritalo Oy
- Posiva Oy
- Sisu-Diesel Oy
- Suominen Oyj
- Tampereen kaupunki
- Uudenkaupungin kaupunki
-
Muita toimeksiantoja
- Länsi-Suomi yhtymä Oy (Syketutkimus)
- Puolustusvoimat (Uni- ja syketutkimus)
- Tampere Business Campus (Unitutkimus)
- Yrittäjäkuntoprojekti (THK, unitutkimus, ravitsemustutkimus ja syketutkimus)
-
Koulu- ja opiskeluterveydenhuollon osastonhoitaja Anna Tynell, Espoon kaupunki
”Nykyajan oppilaille ja toimijoille nykyaikaiset palvelut”
”Hyvinvointikartta mahdollistaa uudenlaisen yksilöllisen ja yhteisöllisen tavan tuottaa terveys- ja hyvinvointitietoa oppilaille, opiskelijoille, opiskeluhuollon henkilöstölle, koululle ja Espoon kaupungille”
”Terveys- ja hyvinvointitietojen ollessa sähköisessä muodossa on niiden kautta mahdollista saada yksilöllisistä ja yhteisöllistä analyysitietoa nopeasti ja luotettavasti. Paperisten terveys- ja hyvinvointikyselyjen avulla emme pystyisi tätä tuottamaan.”
”Hyvinvointikartasta saatava tieto hyödyttää vahvasti koulun yhteisöllistä tietoutta luokittain, kouluittain ja alueellisesti kaupungin sisällä.”
”Yhteisöllistä tietoa hyödynnetään nuorten hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä oppitunneilla, vanhempain illoissa, YHR-työskentelyssä, opetussuunnitelman tukimateriaalina ja auttamaan opetussisällön tarvelähtöisemmässä kohdentamisessa.” ”Tällöin kuraattori, psykologi, terveydenhoitaja, opettaja tai rehtori saa tietoa, onko jossakin luokassa erityisen paljon esimerkiksi mm. kiusaamista, päihdeongelmaa tms., jolloin resurssia voidaan kohdentaa paremmin.” -
Osastonhoitaja Maritta Falin, Nortamon Perhekeskus, Rauman kaupunki (Terveydenhoitaja-lehteen tehty kirjoitus, viimeistely Tiina Raivo)
”Raumalla on ollut jo usean vuoden ajan käytössä nuorten hyvinvointikysely. Kysely toteutetaan 8. luokan ja lukionsa aloittaneiden terveystarkastusten yhteydessä.”
Kysely on saavuttanut niin terveydenhoitajien kuin nuortenkin suosion. Kysely mahdollistaa terveydenhoitajan paremman ajankäytön suunnittelun ja lyhentää hieman vastaanottoajan pituutta. Enää ei tarvitse plarata papereita ja etsiä mahdollisia, nopeaa puuttumista vaativia, ongelmia. Tästä hyötyy myös opiskelija. Terveydenhoitajat eivät vaihtaisi sähköistä kyselyä enää paperiseen.
Asiantuntijoiden laatimat kysymykset selvittävät hyvin kokonaisvaltaisesti terveyttä ja hyvinvointia. Kouluissa kysely toteutetaan oppitunnilla samanaikaisesti koko luokalle. Tieto on reaaliaikaista. Vastausvaihtoehdot on pisteytetty ja ohjelma ilmoittaa värikoodein nouseeko vastausten perusteella huolta. Tämä mahdollistaa oikea-aikaisen ja nopean intervention.Terveydenhoitajat ovat olleet tyytyväisiä, koska tämä helpottaa oppilaiden kutsumista tarkastukseen ns. kiireellisyysjärjestyksessä. Ilahduttavaa on, että oikea-aikainen väliintulo on saattanut jopa estää terveysriskin syntymistä tai kasvamista. Toimenpiteiden suunnitteleminen ennaltaehkäisevästi on lisääntynyt ja oppilaan hyvinvointi on parantunut.